ICON_CITOFORMA_WEB

“Het is nooit begonnen met een businessplan, het is ontstaan vanuit mijn fascinatie met de toepassingsmogelijkheden van 3D technologie”

Rolf Meijer CTO Citoforma

'In 2010 begon ik te experimenteren met 3D printtechniek’

Eind 2016 vroeg een van mijn contacten in azie of wij een nieuwe generatie 3D printers wilden testen. Al snel ontdekte ik de voordelen van deze machines. Alleen was een belangrijke consumable, FEP folie, niet verkrijgbaar in Europa. Ik besloot zelf een partij te kopen. Ik knipte de FEP op maat en deelde het links en rechts uit aan kennissen. Al gauw kreeg ik de vraag of ik de FEP film ook wilde verkopen. Om aan deze groeiende vraag uit de markt te voldoen bouwde ik kleine shop als 'for fun' project naast mijn reguliere R&D activiteiten.

Het is inmiddels serious business

Na de FEP film volgden onderdelen, materialen en printers. Fabrikanten wisten me te vinden en al gauw nam de shop een dermate grote omvang aan, dat ik voor de keus stond, het was niet meer te combineren met mijn bedrijf. Zo groeide een uit de hand gelopen side project in 3 jaar naar een serieuze business.

Inmiddels bestaat Citoforma Group uit drie verschillende gespecialiseerde bedrijven:

ICON_CITOFORMA_3DPRINTERS_PURPLE
ICON_CITOFORMA_DISTRIBUTION_PURPLE
ICON_CITOFORMA_R&D_PURPLE
ICON_CITOFORMA_3DPRINTERS_PURPLE

FEPshop, webshop voor 3D printers en consumables

ICON_CITOFORMA_DISTRIBUTION_PURPLE

DistriForma, distributie van 3D printers & consumables

ICON_CITOFORMA_R&D_PURPLE

CitoForma, B2B additive manufacturing oplossingen

“Internationale organisaties als
NASA en Disney weten ons inmiddels te vinden.”

We zijn gespecialiseerd in 3D printers die objecten gedetailleerder en nauwkeuriger produceren dan gangbare 3D methodieken

Het is niet zomaar dat juweliers, tandartsen en tal van Europese onderzoeksinstituten al vanaf het begin onze klanten zijn. Ook grote internationale organisaties als NASA en Disney hebben bij ons bestellingen gedaan. De kleinste details en absolute precisie maken voor hen het verschil.

Unieke onderdelen op voorraad

Door de goede contacten van Citoforma in Azie zijn wij regelmatig het enige bedrijf in Europa dat over bepaalde onderdelen voor 3D printing beschikt. Het gaat soms zelfs zo ver dat wij onderdelen in ons assortiment hebben die in China niet eens verkrijgbaar zijn. Dat bezorgt ons als nichespeler een sterke marktpositie.

Citoforma groeide in 2020 met meer dan 350%

De ontwikkelingen in de wereld van 3D printing gaan razendsnel. Wij zien de vraag naar onze diensten en producten snel toenemen. Er is een enorme honger naar kennis en kunde op het gebied van Additive Manufacturing en wij kunnen leveren. Wij zien de toekomst met groot vertrouwen tegemoet. Hard groeien is geen doel op zich, maar wel een heel prettig gevolg van onze manier van zaken doen. Klanten waarderen onze expertease, ons meedenkend vermogen en onze dienstverlenende houding.

Exclusieve partnerships met vooraanstaande bedrijven in 3D tech

Citoforma heeft inmiddels exclusieve contracten met gerenommeerde 3D printermerken, gericht op industriële toepassingen. De keuze om binnen ons assortiment ons vooral te focussen op het MKB blijkt goed uit te pakken.

‘Het wordt mij steeds duidelijker hoe additive manufacturing de wereld gaat veranderen en welke rol wij daarin hebben‘

Rolf Meijer CTO Citoforma

Wij creëren meer slagkracht voor lokale producenten

Producten in de high-end markt zijn voor de MKB sector lang niet altijd bereikbaar. Terwijl juist het MKB zijn innovatiekracht met 3D printers flink kan vergroten. Wij willen deze ‘local players’ de tools geven waarmee ze met grote spelers wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Ben jij binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor het onderzoeken of de ontwikkeling van een 3D productie printstraat? Of ben je betrokken bij een onderwijsinstelling die geïnteresseerd is in additieve manufacturing? Geef je dan op voor één van onze online kennissessies. We komen elkaar vast tegen.

Rolf Meijer Founder & CTO Citoforma

Online kennissessie
3D printing voor additive
manufacturing
meld je nu aan

Online kennissessie 3D printing voor additive manufacturing meld je nu aan

LOGO_CITOFORMA_WEB

Advanced 3D Printing Solutions

CITOFORMA_PAND_343x220

Wasaweg 3
9723 JD Groningen
Nederland

KVK: 80111734
BTW: NL861558236B01

Ontdek alle 3D Printers
in de Citoforma Store

Services

Kennispartner
Solution provider
3D printers Sales & Implementatie
Maintenance & Repair
Technical support
Educatie & Opleiding
Financiering

ICON_CITOFORMA_WEB
Scroll to Top